Tips nieuwe scooter kopen

Tips nieuwe scooter kopen | Snorscooter of bromscooter kopen

Bij van Seggeren helpen we klanten graag bij de aankoop van een nieuwe scooter of nieuwe brommer. Maar welke scooter moet je kopen en wat is het beste scooter model om te kopen? Dit en meer vragen behandelen we in ons eerste deel van de blog serie “Tips nieuwe scooter kopen”.

Wat voor scooter uitvoering

Scooter is een brede term en dekt de lading eigenlijk voor het hele aanbod. Maar er zijn verschillende uitvoeringen waarin we onderscheid maken. We kunnen dit het beste onderverdelen in de snorscooter en de bromscooter.

Verschil snorscooter en bromscooter

De onderverdeling van een scooter is zoals genoemd de snorscooter en de bromscooter. Voor de leesbaarheid van dit artikel, leggen we beide modellen apart van elkaar uit.

Wat is een snorscooter?

Na het kopen van een snorscooter, zul je je nieuwe snorscooter herkennen aan zijn blauw kentekenplaatje. De maximale toegestane snelheid van een snorfiets is 25 kilometer per uur en op een snorfiets hoef je geen helm te dragen.

Wat is een snorfiets?

Een snorfiets en snorscooter zijn dezelfde voertuigen, in de wet wordt niet gesproken over snorscooter maar over snorfiets. Vaak wordt de  term snorfiets aangegeven bij bijvoorbeeld een Tomos A35 of Tomos Quadro. Ook een snorfiets heeft een blauw kentekenplaatje, de maximale toegestane snelheid is 25 kilometer per uur en op een snorfiets hoef je geen helm te dragen.

Waar moet je rijden met een snorscooter?

Met een snorscooter en snorfiets mag je op het fietspad rijden. Het voordeel van rijden op fietspaden is dat je hierdoor vaak de mooiste (fiets)paden kunt verkennen. Alleen het verplichte fietspad, te herkennen aan het rechthoekige bord met het woord fietspad, is verboden voor gemotoriseerde voertuigen. Met een elektrische snorscooter en snorfiets mag je hier wel weer komen.

Invoering helmplicht snorfiets per 01 januari 2023

Het kabinet wil de landelijke  helmplicht op een snorfiets vanaf 01 januari 2023 invoeren.
Zoals het er nu uitziet mag je de weg op met een goedgekeurde speed pedelec fietshelm.
Mocht je je scooter willen laten om keuren tot bromscooter (geel kenteken) dan is dit zeker ook mogelijk, wij zullen hier in een later blog uitgebreid op in gaan. Mocht je eerder vragen hebben, dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Wat is een bromscooter?

Een bromscooter is te herkennen aan zijn geel kentekenplaatje, de maximale toegestane snelheid is 45km kilometer per uur en op een bromscooter is het dragen van een goedkeurde valhelm verplicht.

Waar moet je rijden met een bromscooter?

Wanneer je een bromscooter koopt, mag je met je bromscooter op het fietspad rijden. Indien er een verplicht fiets/bromfietspad aanwezig is, dan moet je wel op het fietspad rijden. Dit pad is te herkennen aan het blauwe ronde verkeersbord met een fiets en bromfiets erop.

Wat is een bromfiets?

De term bromfiets wordt vaak genoemd bij een schakelbrommer. Koop je een schakelbrommer dan moet je, zoals het woord al doet vermoeden, schakelen zoals je dat ook bij een motorfiets doet. Een bromfiets heeft over het algemeen een geel kenteken en de maximale toegestane  snelheid is 45 kilometer per uur en op een bromfiets moet je een goedgekeurde valhelm dragen.

Nieuwe of tweedehands scooter kopen

Een nieuwe scooter kopen is natuurlijk een hele uitgave, zodoende kan het soms heel interessant zijn om een tweedehands scooters te kopen. Lees ook onze tips nieuwe scooter of tweedehands scooter kopen.