tips nieuwe scooter of tweedehands scooter kopen blog van seggeren

Tips nieuwe scooter kopen | Nieuwe scooter of tweedehands scooter kopen

In dit derde deel van onze blog serie “Tips nieuwe scooter kopen”, kijken we naar de voordelen van het kopen van een nieuwe scooter of een tweedehands scooter kopen.

Nieuwe scooter of tweedehands scooter kopen

Om direct eerlijk in huis te vallen: een nieuwe scooter kopen is indien je budget het toelaat de beste optie. Bij een nieuwe scooter kopen heb je namelijk 2 of zelfs 3 jaar volledige  fabrieksgarantie en kom je in deze periode niet voor onverwachte kosten te staan. De scooter verkeerd in nieuwstaat en heeft nog geen enkele kilometer gereden, geen slijtage en je loopt niet de kans dat de scooter achterstallig onderhoud heeft. Bovendien hebben we bij van Seggeren het hele jaar door nieuwe scooter aanbiedingen, wat het zeker interessant maakt.

Tweedehands scooter kopen

Een tweedehands scooter is goedkoper in aanschaf. Wel geven we direct als belangrijkste tip: verklein het risico op een miskoop door de scooter goed te (laten) controleren. Het kopen van een tweedehands scooter via een algemene website of particulier brengt uiteraard den nodige risico’s met zich mee.
Bij van Seggeren hebben we een zeer ruim aanbod tweedehands scooters, elke week weer bezorgen wij vele tweedehands scooters door geheel Nederland naar volle tevredenheid van onze klanten. Een gebruikte scooter hoeft absoluut niet minder te zijn dan een nieuwe, hierbij is naar onze mening wel belangrijk dat je deze via een officiële dealer aanschaft. Wij zijn namelijk op de hoogte van de kwetsbare onderdelen en kunnen deze indien nodig voor nieuwe originele onderdelen vervangen. Onze gebruikte scooters worden goed gecontroleerd. De tweedehands scooters worden zowel motorisch als optisch nagekeken, hiermee voorkomen we dat onze klanten na aanschaf voor verassingen komen te staan.

Aandachtspunten bij ene tweedehands scooter

Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten, waar je bij het kopen van een tweedehands scooter (occasion) op moet letten.

Staat van onderhoud

De staat van onderhoud is erg belangrijk. Controleer bijvoorbeeld het profiel van de banden, werkt de verlichting en is de accu in goede staat?

Gereden kilometers

Hoeveel kilometers heeft de gebruikte scooter op de teller staan?  Uiteraard wil je het liefst een scooter met zo weinig mogelijk kilometers op de teller, dit maakt de kans op versleten onderdelen kleiner. Uiteraard hoeft dit indien onderhoud op tijd is uitgevoerd geen belemmering te zijn.

Tips nieuwe scooter kopen

Wil je toch meer informatie over het kopen van een nieuwe scooter? In een eerder artikel schreven we al over tips nieuwe scooter kopen en ook specifiek voor tips elektrische scooter of benzine scooter kopen.