Uiteraard hopen wij dat je tevreden bent over je aankoop, indien je toch de bestelling wil retourneren dan kun je bij ons gebruik maken van je herroepingsrecht. Dit recht valt onder de wet 'kopen op afstand' en is alleen van toepassing indien je de bestelling online hebt geplaatst en is dus niet van toepassing indien je bij ons in de winkel hebt gekocht.

Online gekocht onderdeel retourneren:

Bij aankoop van onderdelen in onze webshop geld een bedenktijd van 14 dagen, deze bedenktijd gaat in op de dag dat je de bestelling ontvangt. Binnen deze periode mag je het product bekijken en beoordelen. Voordat retourzending plaatsvindt dien je dit eerst kenbaar te maken aan ons, dit kan via e-mail. Wij zullen je aanvraag dan in behandeling nemen en je schriftelijke toestemming geven om het artikel voldoende gefrankeerd aan ons retour te sturen. Zonder deze schriftelijke toestemming is van Seggeren niet verplicht de retourzending te accepteren.

Online gekochte tweewieler retourneren:

Het is niet mogelijk om (zonder kosten) een gebruikte en/of nieuwe tenaamgestelde scooter, bromfiets of Speed Pedelec te retourneren. Neem in dat geval contact met ons op zodat we samen de eventuele inkoop of inruilmogelijkheden kunnen bespreken. Bij alle niet tenaamgestelde tweewielers waaronder fietsen heeft u een bedenktijd van 14 dagen. In alle gevallen zijn de kosten voor het ophalen van de tweewieler voor uw eigen rekening en dient u zelf het transport te organiseren. In overleg met ons is het mogelijk om dit samen te regelen, echter wel tegen betaling.

Waardevermindering:
Indien een product beschadigd retour ontvangen wordt zullen wij een waardemindering toepassen. Dit omdat het product in dat geval niet meer als nieuw verkocht kan worden. Indien je een (elektrische) fiets, scooter of bromfiets wilt retourneren en is hiermee meer dan 10km mee gereden dan passen wij altijd een waardevermindering toe. Indien je een tenaamgestelde tweewieler retourneert dan rekenen wij altijd €99,- bovenop de waardevermindering.

Kosten voor diensten:

Doordat van Seggeren Tweewielers B.V. (externe) kosten maakt voor diensten bij het rijklaarmaken van zowel nieuwe als gebruikte tweewielers behoudt van Seggeren Tweewielers B.V. zich het recht voor om gebruik te maken van de wettelijke uitzonderingsmogelijkheid om deze kosten in rekening te brengen (art. 6:230p lid 1 sub d BW). Als u bij ons een bestelling plaats dan geeft u ons toestemming om aan te vangen met de benodigde diensten voor de bestelling en bent u ervan bewust dat het herroepingsrecht niet geldt voor de gemaakte kosten. Deze kosten bestaan uit het rijklaarmaken van zowel een nieuw als gebruikt voertuig en uit de vervoerskosten (indien u voor bezorgen heeft gekozen) van winkel naar klant of andersom. Bij nieuwe voertuigen wordt ook een kenteken aangevraagd, het voertuig kan dan na tenaamstelling niet meer als nieuw verkocht worden waardoor er een waardevermindering optreed.

Onze voorwaarden voor ruilen of retourneren online gekocht onderdeel:

Retourzendingen dienen voorzien te zijn van een volledig ingevuld modelformulier welke onderaan deze pagina is te downloaden, mocht deze niet volledig zijn ingevuld dan is van Seggeren Tweewielers niet verplicht de retourzending te accepteren. De bedenktijd is 14 dagen welke ingaat op de dag dat u de bestelling heeft ontvangen, binnen deze termijn moet u van Seggeren Tweewielers op de hoogte hebben hebben gebracht van de retourzending.

Kosten voor retourneren product:

De kosten voor het retourneren van een product zijn voor je eigen rekening en worden niet door van Seggeren Tweewielers vergoed, je kunt het pakket aanbieden bij bijvoorbeeld TNT post en betaald dan ongeveer € 6,95. Tevens draagt u het risico voor de retourzending, raakt het product kwijt of raakt het beschadigd tijdens de retourzending dan is van Seggeren Tweewielers hiervoor niet aansprakelijk. Wij kunnen in dat geval een waardevermindering toepassen of in het geval het pakket kwijt is geraakt zijn wij niet verplicht de retourzending aan u te vergoeden.

Administratie en terugbetaling na retour:

De terugbetaling wordt door van Seggeren Tweewielers zo spoedig mogelijk in werking gezet na ontvangst van je retourzending, in ieder geval zorgen wij ervoor dat het bedrag (exclusief kosten retourzending) binnen 14 dagen wordt overgemaakt.

Download hier ons Modelformulier voor herroeping