Scooter leasen of scooter kopen van Seggeren

Tips nieuwe scooter kopen | scooter kopen of scooter leasen

Het vierde en laatste deel van de serie “Tips nieuwe scooter kopen” gaat over de financiering van een scooter. Of je nu een scooter koopt om naar school te rijden of een scooter kopen voor woon werkverkeer. Het blijft een uitgave die hoger ligt dan de gemiddelde wekelijkse boodschappen. Zodoende deze week aandacht voor de mogelijkheden in een scooter kopen of scooter leasen.

Scooter kopen of scooter leasen

Van Seggeren geeft klanten alle ruimte en mogelijkheden, zodat we onze klanten optimaal bedienen in elke fase van hun leven.

Scooter kopen

Aan het kopen van een scooter zitten een aantal voor- en nadelen. Wanneer je de scooter zelf koopt, ben je uiteraard direct het volledige aankoopbedrag kwijt. Je zou het aankoopbedrag kunnen verlagen door bijvoorbeeld voor een tweedehands scooter te kiezen, maar ook dan blijft het nog een flinke investering. Het voordeel van zelf een scooter kopen is dat het direct je eigendom is en je geen rente hoeft te betalen over eventueel geleend geld.

Scooter leasen

Het leasen van een scooter is een interessante optie wanneer je niet in een keer het volledige bedrag wilt of kunt missen.

Bij een scooter leasen betaal je met leasing een vast bedrag in de maand voor een zelf gekozen looptijd. Hiervoor geldt: hoe langer de looptijd, hoe lager de maandelijkse kosten. In dit geval hoef je dus niet het aankoopbedrag bij elkaar te sparen. Wanneer je de financiering afsluit via Scooterflex mag je boetevrij aflossen, zodat je wanneer je meer financiële armslag hebt en het totaalbedrag kwijt kunt, je wel direct eigenaar van de scooter bent. Na looptijd mag je de scooter uiteraard ook gewoon behouden. Het nadeel van leasen is wel dat je over het bedrag rente betaald, het totale aankoopbedrag wordt na looptijd dus wel hoger. Indien je hierover meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen, dan kun je dit vrijblijvend aanvraag via de leasepagina op onze website.

Scooter voor woon werkverkeer

Wat voor type rijder ben je en wat verwacht je van een scooter? Dit is een van de vragen die wij aan de klant stellen zodra hij of zij op zoek gaat naar een scooter. De reden om een scooter te kopen zijn heel divers, daardoor is het belangrijk dit eerst duidelijk te hebben. Indien je de scooter weinig gaat gebruiken en voornamelijk bedoelt is voor plezierritjes dan is het belangrijk om te kijken naar scooters met een injectiemotor, deze starten namelijk makkelijker nadat ze een periode stil hebben gestaan. Bijna alle nieuwe Euro5 modellen hebben zo’n injectiemotor, je kunt bijvoorbeeld kijken naar de Sym Mio 50i E5 of de Sym Fiddle 4 Euro 5. Ook elektrische is uiteraard in het geval van plezierritjes een optie.


Scooter voor dagelijks gebruik

Indien je zoekt naar een scooter voor intensief gebruik met als doel woon-werkverkeer, school of ander doel dan is ons advies om te gaan voor een gerenommeerd merk als Sym. Sym scooters zijn leverbaar in verschillende modellen en een Sym scooter is uitermate betrouwbaar. Een van de grootste voordelen van een Sym scooter is dat de periodieke onderhoudskosten laag zijn.

Meest verkochte scooters woon werkverkeer

Meest verkochte scooters voor woon werkverkeer zijn de Sym Jet 14 E5 en de Sym Symphony ST E5. Deze beide scooter hebben grotere wielen waardoor zowel de wegligging als het stuurgedrag beter wordt, de injectiemotor is erg zuinig en de periodieke kosten liggen relatief laag.

Beste merk scooter

Wij hebben onze merken selectief uitgekozen en door de jarenlange ervaring met deze merken kunnen we stellen dat deze merken waar wij mee samenwerken behoren tot de beste! Wij zijn dealer van Sym, Peugeot , Super Soco en Yamaha.

Elektrische scooter of benzine scooter kopen

Naast de keuze hoe je een scooter wilt financieren, is de eerste vraag natuurlijk wat voor soort scooter rijder je wilt zijn. In een eerder artikel schreven we al over tips nieuwe scooter kopen: elektrische scooter of benzine scooter kopen.