Blog tips gebruikte scooter kopen

Gebruikte scooter of brommer kopen

Zoals in de vorige blog serie is aangegeven kan het best aantrekkelijk zijn om een gebruikte scooter aan te schaffen, een gebruikte scooter is immers goedkoper in aanschaf dan een nieuwe scooter! Maar waar moet je op letten wanneer je een tweedehands scooter kopen wilt?

Waar moet je op letten wanneer je een tweedehands scooter koopt

Wij begrijpen dat je graag wat geld bespaart, daar waar dit kan. Hebben wij een interessante occasion scooter staan, dan is dit natuurlijk ontzettend interessant. Wat je niet wilt, is dat het aloude spreekwoord goedkoop is duurkoop opgaat bij het aanschaffen van een gebruikte scooter. Je wilt niet na aanschaf al voor dure uitgaven in de vorm van onderhoud komen te staan. Dit is dan ook direct de reden waarom wij altijd adviseren om de occasion scooter bij een erkende tweewielerspecialist aan te schaffen. De kans is immers vrij groot dat een scooter die te koop wordt aangeboden of wordt ingeruild nodig toe is aan onderhoud. Dit is logischerwijs voor velen een afweging om al dan niet over te gaan op aankoop van een nieuwe scooter. Bij van Seggeren wordt een ingeruilde scooter dan ook volledig nagekeken alvorens wij deze weer te koop aanbieden. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat u vertrouwd  de weg op kunt en dat wij verzekerd zijn van een tevreden klant!

Kilometerstand gebruikte scooter

Van Seggeren Tweewielers is zeer selectief in de inkoop van tweedehands scooters en brommers, zo selecteren wij uiteraard op de algehele staat van de scooter of brommer maar ook op o.a. merk, kilometerstand en aantal eigenaren. Over het algemeen zijn onze scooters afkomstig van 1e eigenaar, dit staat tevens vermeld in de omschrijving van de scooter.
Optisch kunt u uiteraard kijken of de scooter schade heeft en daarnaast kunt u naar de staat van bijvoorbeeld de banden kijken. Tip is ook om te controleren of de uitlaat niet opvallend veel roest vertoond. Bij een eventuele proefrit kunt u letten op het stuurgedrag van de scooter, het stationair blijven lopen en kunt u controleren of alle zaken als brandstofmeter, kilometerteller en elektrische start naar behoren werken.

Garantie op tweedehands scooter

Onverhoopt kan er zich natuurlijk altijd een probleem voordoen, het grote voordeel van kopen bij van Seggeren Tweewielers is dat wij altijd proberen samen met u tot een oplossing te komen. Voor ons staat een tevreden klant centraal! Zelfs als de eventuele garantie periode verlopen is dan nog staan wij graag voor u klaar. Op tweedehands scooters vanaf € 750,- ontvangt u 1 maand garantie op de motor, en in de prijsklasse vanaf € 1000,- zelfs 3 maand garantie. Aangezien wij ook vaak jonge occasions aanbieden heeft u in veel gevallen zelfs recht op enkele maanden of zelfs enkele jaren fabrieksgarantie, indien dit van toepassing is dan staan dit vermeld in de omschrijving van de scooter of brommer.

Levering tweedehands scooter

Van Seggeren Tweewielers bezorgd tweedehands scooters & bromfietsen door geheel Nederland voor slechts € 50,-,. Wij rijden wekelijks door het land en proberen dit in overleg vaak op zaterdag te plannen. Uiteraard kunt u online uw bestelling plaatsen en betalen maar indien gewenst kunt u ook betalen bij aflevering, in  dat geval is een kleine aanbetaling van ten minste 150 euro voor ons voldoende. Net als bij een nieuwe scooter is het ook mogelijk om een gebruikte scooter of bromfiets te leasen.

Scooter inruilen

U vindt bij ons veel gebruikte scooters, ons assortiment bestaat uit tweedehands snorscooters, tweedehands bromscooters , tweedehands snorfietsen en tweedehands bromfietsen. Deze  occasions zijn veelal verkregen door inruil maar ook kopen wij scooters van particulier/bedrijven in.
Wilt u uw scooter of bromfiets verkopen? Neem dan contact met ons op!
https://www.vanseggeren.nl/scooter-verkopen